Recept voor rijsttaart

Hoe breng je het verleden weer tot leven? Door uw zintuigen te prikkelen en dit keer gaan we proeven! In verschillende kookboeken uit de 19de eeuw stond een recept voor rijsttaart. Het maakte mij nieuwsgierig. Deze taart past helemaal in de huidige tijd met de laatste foodtrends, want hij is glutenvrij én de suiker is optioneel, want in 1 van de twee kookboeken werd er niet over suiker gesproken. 

 

Ingrediënten
100 gram dessertrijst – 750 ml volle melk – 3 eieren – 50 gram roomboter – snufje zout, snufje kaneel – 1 citroen voor sap en schil – 1 vanillepeul  – 100 gram suiker (optioneel) – (glutenvrij) paneermeel

 

Kook de rijst met de melk, tot de rijst de melk heeft opgenomen, dit duurt ongeveer 20 minuten en roer dan (optioneel) de suiker erdoor. Laat de rijst afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits de eieren. Klop met een garde 3 eidooiers met gesmolten boter. Snijd de vanillepeul open in de lengte en schraap voorzichtig met het mes de zaadjes uit de peul. Voeg de vanille en kaneel toe aan het eiermengsel. Rasp en klein deel van de citroen fijn. Voeg de citroensap en rasp toe aan het eiermengsel en roer de afgekoelde rijst erdoor. Als laatste klop je de 3 eiwitten stijf met een snufje zout en spatel deze door het rijstmengsel. Boter de springvorm in en strooi er een beetje paneermeel in. Voeg het rijstmengel toe en bak de taart voor 1 uur in het midden van de oven.

 

Heeft u de taart ook gemaakt? Laat het ons weten, heeft u hem met of zonder suiker gemaakt?

 

 

Dit artikel is onderdeel van www.paulowna.eu