19de eeuwse haarstijlen op een rij

Bij de 19de eeuwse haardrachten denk ik aan vlechten, pijpenkrullen aan de zijkant en vooral opgestoken haar. De mode ging snel voor die tijd en iedere periode kende zijn specifieke haardrachten.

Haarstijlen van 1800–1860

Het zijn niet de meest eenvoudige kapsels, maar prachtig in de uitvoering. Nu ik dit schrijf zitten we thuis door het Coronavirus, dus alle tijd om eens lekker voor de spiegel te gaan zitten en de verschillende haarstijlen uit te proberen. Lekker met een kopje thee en een biscuitje 😉

Ik heb de leukste haartutorials opgezocht op Youtube. Helaas heb ik ze (nog) niet kunnen vinden in het Nederlands, we gaan daarom aan de slag met de Victoriaanse tijd. Alle onderstaande dames hebben meerdere video’s, dus doorklik garantie gegarandeerd!

Misschien ben je een kapster (in opleiding) die mij als model wil gebruiken om verschillende kapsels uit te proberen zodat ik daar een tutorial over kan te maken. Laat het me weten in een reactie of stuur een e-mail naar contact@paulowna.eu. Want vooral onderstaand kapsel van Anna Paulowna staat hoog op mijn verlanglijstje.

Anna Paulowna

En natuurlijk vindt ik het ook heel leuk om je haarcreaties te ontvangen; stuur een foto naar mijn e-mail adres of via instagram @paulownalifestyle.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-paulowna-01-4-1024x274.png
Dit artikel is onderdeel van www.paulowna.eu